Mates Trainingen

Workshop werkgevers: Grip op de overgang

 

 shutterstock 147816059

De menopauze is nog altijd een van de minst besproken onderwerpen onder vrouwen. Zowel in de privésfeer als op de werkvloer. Toch heeft u er als leidinggevende baat bij dat de overgang bespreekbaar wordt binnen uw bedrijf. Niet in de laatste plaats omdat dames in de menopauze zich twee keer zo vaak ziek melden als hun jongere collega’s.

Het bovenstaande wordt wetenschappelijk ondersteund door een onderzoek dat is gehouden door het NijSmellinghe ziekenhuis in Drachten in samenwerking met de bedrijfsgeneeskundige dienst van Aalst ArboAdvies. Uit dat onderzoek blijkt dat zo’n 34 procent van het ziekteverzuim bij vrouwen in de leeftijdscategorie 45 tot 60 jaar kan worden verklaard door overgangsklachten.

Al bekend is dat de menopauze een grote invloed heeft op het leven van vrouwen, maar het onderzoek toont tevens de ernst van klachten aan.

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het aloude gezegde. Een focus moet er dan ook komen op de preventie, het stadium voorafgaande aan het ziekteverzuim. De Mates training Grip op de Overgang is speciaal ontwikkeld om in die fase handvatten aan te reiken. De training is voor zowel medewerkers als leidinggevende.

De deelnemende cursisten leren over de menopauze, zelfzorgmaatregelen en het voorkomen van risico’s als hart- en vaatziekten en osteoporose. Ook de onderwerpen als leefstijl, voeding en beweging staan centraal in deze training. Voor de groep leidinggevenden wordt er extra aandacht besteed aan de onderwerpen: beleid en gesprekstechniek.

De jarenlange ervaring van Mates op het gebied van vrouwen in hormonale levensfases, maakt dat wij een goede gesprekspartner zijn in de aanpak tegen ziekteverzuim. Onze kennis wordt ingezet bij patiënten, werknemers, zorgverleners, managers en artsen.

Behandeling van klachten levert winst op. Het welzijn van uw personeel wordt verhoogd, het ziekteverzuim terug gedrongen/beperkt.

Mates maakt de training Grip op de Menopauze voor uw bedrijf op maat zodat uw medewerkers zichzelf in de training herkennen.

Wilt u de factsheet workshop Grip op de overgang ontvangen of  heeft u vragen, neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Zij gingen u voor:

  • Kennemerland Veiligheidsregio
  • Prorest Catering
  • Stag Rijnstreek
  • De Zellingen
  • Zorgpartners Midden-Holland
  • Ahold/Delhaize

Minister Schippers ( Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ) geeft in een videoboodschap aan dat er meer aandacht moet komen voor de overgang. Ook op het werk is hier meer aandacht voor gewenst. Mates Trainingen heeft voor bedrijven en werkgevers de cursus "Grip op de overgang" ontwikkeld. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.Vele werkgevers gingen u voor! 

https://www.youtube.com/watch?v=Sl-RwGFFFwQ&feature=youtu.be

 

U bevindt zich hier: Home Trainingen Bedrijven Workshop werkgevers: Grip op de overgang
Zakelijke Trainingen