Mates Trainingen

Gezond zwanger worden, gezond zwanger zijn

 shutterstock 279138851

Het is natuurlijk voor iedereen belangrijk om gezond te eten, maar als men zwanger wil worden is het helemaal goed om hierbij stil te staan.  Tenslotte is het gewenst om het lichaam in de beste conditie te krijgen om dekans op zwangerschap te vergroten en een gezonde omgeving  te creëren waar een baby goed kan groeien. Preconceptiezorg is de zorg die begint voor de zwangerschap. Inmiddels is er overtuigend bewijs  dat de gezondheid van een kind wordt beïnvloed door veel meer dan het genetische materiaal van beide ouders. Kinderen geboren uit ouders  die ongezond leven hebben een veel groter risico op een slechte gezondheid, zo zeggen onderzoekers.

 Door de diverse onderzoeken wordt steeds duidelijker hoe ontzettend belangrijk de periode voorafgaand aan een zwangerschap en de eerste  weken van een zwangerschap zijn. Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk in het leven van het kind hebben een oorsprong in de  eerste aanleg van het embryo en de placenta. Door middel van preconceptiezorg kan veel gezondheidswinst worden geboekt. Wanneer de  condities waaronder een vrouw zwanger wordt  verbeterd dan heeft  dit een positief effect op de zwangerschap, de bevalling en de  gezondheid van moeder en kind. Aanpassingen in de leefstijl en verbeteringen in de goede richting hebben direct effect. Aanstaande ouders  zouden hier een aantal maanden voor de bevruchting mee moeten beginnen om hun kind een zo gezond mogelijke toekomst te geven. Dat  geldt voor zowel vrouwen als mannen.

Bovendien blijkt dat veel mensen die een kinderwens hebben met veel vragen rond lopen. Het gebruik van foliumzuur is algemeen bekend, maar nog belangrijker is om het voedingspatroon en leefwijze onder de loep te nemen. Maar vindt je de juiste informatie? Wat zijn feiten en wat zijn fabels?

Overgewicht maar ook ondergewicht kan de vruchtbaarheid verminderen. Beiden kunnen de menstruatiecyclus beïnvloeden. En op het moment dat een vrouw zwanger is en het eten voor twee belangrijk wordt wil dit nog niet zeggen dat men twee keer zoveel moet eten.Dezorg voor gezonde en uitgebalanceerde voeding is van belang. Daarmee zorgt men ervoor dat het ongeboren kind zich goed ontwikkeld.

Van de vrouwen die zwanger wil worden vindt 77% dat ze gezond eet. Dat bleek uit een promotie onderzoek van de Nijmeegse arts S de Weerd. De uitkomsten bleken echter anders. Van alle vrouwen kreeg 74% te weinig ijzer binnen, 59% kreeg te weinig selenium, 48 % te weinig vitamine A en 91% te weinig koper. Vrijwel alle vrouwen gebruikten teveel aan verzadigde vetten. Toch vond geen derde van deze vrouwen dat ze te vet at. De conclusie die we met elkaar als zorgverlener kunnen trekken: Het geven van goede informatie, het begeleiden op het gebied van voeding en leefstijl is niet alleen van groot belang maar ook noodzaak.

Het moment van gedragsverandering in het leven van de vrouw is het grootst op het moment dat ze zwanger wil worden en /of is. Dit geldt niet alleen voor stoppen met roken en alcohol gebruik maar ook op het gebied van voeding en leefstijl. Wanneer de zorgverlener hier de juiste informatie geeft en coacht zal dit niet alleen nu maar ook op het verdere leven van moeder en kind van invloed zijn.

Centraal in deze Mates training:

bullet Wat wordt er verstaan onder preconceptie zorg

bullet Welke invloed heeft voeding op het gebied van zwanger worden

bullet Welke invloed heeft voeding op het gebied van zwanger zijn

bullet Welke invloeden zijn er vanuit leef en werkomstandigheden

bullet Waaruit bestaat gezonde voeding voor en tijdens de zwangerschap

bullet Gezondheidsrisco’s tijdens de zwangerschap

bullet Coaching in de praktijk

Voor wie ?

Zorgverleners die inhoudelijke verbreding als verbetering van de praktijkvoering zien. Door deze training is de cursist in staat om een gedegen advies te geven aan cliënten met schildklierproblemen gekoppeld aan gewichtsproblemen.

Accreditatie : BGN 3 punten

Accreditatie:  KNOV 6,5 punten

Accreditatie: KCZK 6 punten 

Duur :
De cursus bestaat uit één lesdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Kosten: €192,50 excl BTW

Inclusief onbeperkt koffie, thee, water en een uitgebreide lunch.

Verder:inclusief digitaal cursusmateriaal  en certifcaat

Extra ondersteuning

Na afloop van de cursus is er voor cursisten extra ondersteuning beschikbaar:

  • Cursisten kunnen ten allen tijden gratis via email aan de docent vragen stellen over de lesstof
  • Praktijkbegeleiding voor het opstarten van deze dienstverlening in uw praktijk op basis van uurtarief.

 

Data & Locatie

Locatie
 
Utrecht
Zwolle
Eindhoven
Rotterdam
Voorjaar 2017
 
 
 
 
 
 Najaar 2017
 
 22-11-2017
 
 
 20-12-2017

Inschrijven kan voor deze training via inschrijfformulier ,meer informatietrainingsprogramma images 7

Heeft u vragen neem contact met ons op via 

 

U bevindt zich hier: Home Trainingen Zorg en Welzijn Gezond zwanger worden, gezond zwanger zijn