KNGF geeft accreditatie af.

KNGF geeft accreditatie af.

Goed nieuws voor fysiotherapeuten het koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie heeft de training Osteoporose, preventie door middel van voeding en beweging geaccrediteerd met 6 punten.

De commissie is van mening dat de scholing voldoende aansluit bij het beroepsprofiel van de Algemeen fysiotherapeut. Deze scholing draagt bij aan inzicht omtrent osteoporose en het fysiotherapeutisch handelen. Het daadwerkelijk geven van voedingsadvies valt buiten het domein van de Algemeen fysiotherapeut.

De commissie heeft geconcludeerd dat de scholing voldoende aansluit op de competentiegebieden en het EQF-niveau van de Algemeen fysiotherapeut. Deze scholing draagt bij aan het screenen, eventueel onderbouwd verwijzen naar de huisarts, en het interveniëren middels beweegadvies. Voedingsadvies verstrekken sluit minder aan bij de competenties van de Algemeen fysiotherapeut; daaromtrent, multidisciplinaire samenwerking met o.a. diëtist wel. Er wordt vakinhoudelijk geaccrediteerd.

We zijn erg blij met dit mooie resultaat en hopen binnenkort meerdere trainingen voor fysiotherapeuten te laten accrediteren.

© Copyright - 2019 Mates Trainingen. Alle rechten voorbehouden.